>Last minute tips voor Basel-gangers

>Zaterdag is Basel de plek in Zwitserland waar de kleur oranje de boventoon zal voeren. Is het niet door de Oranjesupporters zelf, dan wel door de versieringen en oranje omhulsels die de stad in zijn enthousiasme heeft aangebracht. De fanzones zijn klaar en op de fancamps in de onmiddellijke nabijheid van de stad is nog plenty plek. Nog even de belangrijkste weetjes op een rijtje: Aan de 3,2 kilometer lange Fanboulevard van Basel vind je twee Public Viewing zones. De eerste is de Kaserne-Rivièra aan de noordelijke oever van de Rijn, vlak naast de Mittlere Brücke. Hier vindt zaterdag 21 juni het Oranjesupportersfeest plaats. De tweede fanzone is op de Münsterplatz, midden in historisch Basel. In de beide feestzones samen is er plek voor zon 50.000 fans. Bij capaciteitsgebrek wordt een extra Public Viewing zone gecreëerd met een mobiel videoscherm.
De grootste fanzone iets buiten de stad tussen Liestal en Bubendorf is Das 9. Stadion (het negende stadion). Hier is in de vorm van een sportarena een tijdelijk complex aangelegd met echte stadionsfeer en plek voor 10.000 fans. De wedstrijden zijn hier op twee mega-screens te volgen. Het culinaire aanbod is speciaal aan de Nederlandse smaak aangepast.
Meer: www.euro08.basel.ch en www.9-stadion.ch

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.