>Nederland krijgt nieuwe toeristische borden

>Vandaag onthult staatssecretaris Heemskerk (Economische Zaken) bij Madurodam het eerste nieuwe officiële toeristische bewegwijzeringbord. Om toeristische bestemmingen duidelijker over te brengen op de weggebruiker is gekozen voor een ander type bewegwijzeringbord dan de standaard blauwe borden met verkeersinformatie. De toeristische bewegwijzeringborden zijn in het bruin uitgevoerd en vallen hierdoor extra op tussen de standaard blauwe verkeersborden. Dit bevordert de bereikbaarheid en naamsbekendheid van toeristische bestemmingen in Nederland. Ook sluit Nederland beter aan bij de toeristische bewegwijzering van diverse Europese landen. Voor toeristen zijn de borden dus goed herkenbaar. Dat maakt Nederlandse toeristische trekpleisters een stuk eenvoudiger te vinden. De toekomstige bewegwijzering is gebaseerd op een nieuwe richtlijn die is opgesteld door CROW, het nationale kennisplatform voor infrastructuur, verkeer, vervoer en openbare ruimte. Heemskerk neemt de nieuwe richtlijn in ontvangst van CROW-directeur, Iman Koster. Alle wegbeheerders (Rijk, provincies, gemeenten) moeten op basis van de nieuwe richtlijn bewegwijzering veranderen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.