>Ook prinsesjes gaan naar school

>Prinses Amalia, de oudste dochter van prins Willem-Alexander en prinses Máxima, gaat sinds 10 december 2007 naar school. Van deze eerste schooldag werd door de Nederlandse media uitgebreid verslag gedaan. De televisie toonde beelden van de trotse ouders, prinses Máxima en prins Willem-Alexander, die hun dochter afleverden bij kleuterjuf Ans van de Wassenaarse Bloemcampschool. Kroonprinses Amalia gaat naar een gewone basisschool en leert, zoals alle andere kinderen van Nederland, lezen, rekenen en schrijven. Hoe was dit bij haar voorgangsters, de kroonprinsessen Wilhelmina, Juliana en Beatrix? Hoe leerden zij lezen, schrijven en rekenen? Van wie kregen de prinsessen les? Welke boeken lazen de prinsessen?
In de tentoonstelling “Ook prinsesjes gaan naar school” in het Onderwijsmuseum in Rotterdam is te zien hoe het onderwijs van de drie prinsessen er uit zag. Aan de hand van unieke foto’s, voorwerpen en archiefstukken uit onder andere het Koninklijk Huisarchief, wordt het lager onderwijs van de drie Nederlandse vorstinnen verteld. [Foto: Prinses Juliana met schooltas en griffel in 1915]

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.