>Ötzi te zien in Denemarken

>In het Museum Moesgård in Højbjerg bij Århus op Jutland is tot 3 augustus 2008 een interessante expositie gewijd aan Ötzi. Deze man uit de Alpen werd in de steentijd door een pijl gedood en zijn goed geconserveerde lichaam werd in 1991 bij toeval onder het gletsjerijs in Zuid-Tirol gevonden. Ötzi is een van de best bewaard gebleven menselijke lichamen uit de geschiedenis. Wetenschappers hebben zijn stoffelijke resten en zijn kleding nauwkeurig onderzocht, waardoor een vrij nauwgezet beeld is ontstaan van de man en zijn natuurlijke omgeving. Op de expositie in het archeologisch-etnografisch Museum Moesgård kan het werk van de onderzoekers nauwkeurig worden gevolgd. Ötzi is weliswaar niet zelf aanwezig, maar via een webcam die staat opgesteld in het Zuidtirools Archeologisch Museum in Bolzano (Italië), kan hij toch worden geobserveerd. Op de expositie in Højbjerg is bovendien een getrouwe kopie aanwezig van de kleding die de man aanhad toen hij werd gevonden. www.moesmus.dk

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.