>Schotten vieren 250 jaar Robert Burns

>Robert BurnsImage by Project 404 via FlickrNaar aanleiding van de 250ste verjaardag van Robert Burns wordt er in het hele land een heel jaar lang hulde gebracht aan al het beste dat Schotland aan de wereld heeft bijgedragen. Met meer dan 100 nieuwe en grotere evenementen op meer dan 50 locaties. Homecoming Scotland 2009 is een inspirerend initiatief waarbij een heel jaar lang allerlei evenementen en festivals worden georganiseerd om de 250ste verjaardag van de Schotse dichter Robert Burns te vieren, wereldwijd bekend voor zijn beroemde lied “Auld Lang Syne”.
Van Burns Night (25 januari 2009) tot St Andrew’s Day (30 november 2009), heeft men een nationaal programma van Homecoming-evenementen en -activiteiten uitgewerkt die hulde brengen aan al het beste dat Schotland aan de wereld heeft bijgedragen. Burns zelf, whisky, golf, grote Schotse denkers en vernieuwingen, en de Schotse cultuur en het erfgoed dat nog altijd voortleeft, in Schotland én via Schotten overal ter wereld.
U kunt zich aanmelden voor de Homecoming Scotland-nieuwsbrief dan ontvangt u als eerste alle nieuwtjes over het evenementenprogramma: www.homecomingscotland.com


0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.