>Spectaculair wielerseizoen start in Zuid-Tirol

>>Spectaculair wielerseizoen start in Zuid-Tirol 11De Italiaanse provincie Zuid-Tirol, staat iedere zomer bol van de fietsevenementen. Van het WK mountainbiken op 5 juli dat wereldwijd bezoekers trekt, tot Stelvio Bike Day op 30 augustus, de hoogste bergpas in de Alpen waar amateur wielrenners een zwaar maar schitterend parcours afleggen door de dramatische bergpassen van Zuid-Tirol. Op 5 juli vindt in Zuid-Tirol de UCI Wereldkampioenschap Mountainbike Marathon plaats. Zowel mannen als vrouwen zullen lange afstanden en enorme hoogteverschillen moeten overbruggen. Zo leggen mannelijke deelnemers een afstand af van 119,9km met een totaal hoogteverschil van 3.822m en de vrouwelijke deelnemers een afstand van 88,6km met een totaal hoogteverschil van 3.040m. Een dag later, op 6 juli, wordt het echter nog spectaculairder wanneer tijdens de Südtirol Dolomiti Superbike zal worden gestreden om de wereldbeker. Deze klassieker, die wordt gezien als de zwaarste mountainbikewedstrijd in de Dolomieten, gaat van start in het dorp Villabassa/Niederdorf in het dal Alta Pusteria/Hochpustertal. Aan de start worden 3500 mountainbikers uit de hele wereld verwacht. Een van de belangrijkste evenementen op de jaarlijkse fietskalender is de 175km lange wielerwedstrijd Maratona dles Dolomites. De wedstrijd van dit jaar wordt gehouden op 29 juni en trekt amateurwielrenners uit de hele wereld aan. Meer informatie: www.suedtirol.info

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.