>Stadhuis Gouda krijgt plek in Madurodam

>Op 30 juni om 10.30 uur verrichten Wim Cornelis, burgemeester van Gouda, en Anneloes Groen, locoburgemeester van Madurodam, de officiële onthulling van het vernieuwde Stadhuis Gouda in Madurodam. De miniatuurversie van het stadhuis staat net als in het echt op een marktplein. Hier wordt volop gehandeld aan de marktkramen. Ook is het karakteristieke carillon te zien dat de overhandiging van de stadsrechten door Graaf Floris V aan het stadsbestuur in 1272 symboliseert. De bezoeker kan dit schouwspelletje zelf activeren door op een knop te drukken. Het stadhuis op de Markt in Gouda is een van de oudste gotische stadhuizen van Nederland. Het ontwerp is van de architect Jan Keldermans en is gebouwd in de periode 1448-1459. Het gebouw uit Belgisch kalksteen is daarna verschillende malen verbouwd en was tot 1603 zelfs omgeven door water en alleen bereikbaar via een valbrug. Het eerder genoemde carillon dateert van de ’60-er jaren van de vorige eeuw en wordt het ‘klokkenspel van Bouwmeester’, genoemd naar de schenker.
Lees de reportage van Elke Dag Vakantie.nl over Madurodam

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.