>Tiroler bergen in vuur en vlam

>>Tiroler bergen in vuur en vlam 13In heel Tirol zullen in de nacht van 21 juni op alle bergtoppen enorme vuren oplaaien. Een oeroude traditie in de Alpen om de zomerzon te verwelkomen en boze geesten te verdrijven. Het allergrootste midzomernacht-spektakel vindt plaats in de Tiroler Zugspitz Arena. Die nacht staan de bergtoppen van de Zugspitze, het Wetterstein- en Ammergebergte, de Lechtaler Alpen en de Mieminger Kette in vuur en vlam. Zaterdagnacht verlichten maar liefst 8.000 fakkels de sterrenhemel boven de dorpen Ehrwald, Lermoos en Biberwier. Symbolische figuren uit de mythologie, Christusfiguren, kruizen, herten, zegenende handen en nog veel meer motieven
verlichten de hemel tijdens deze kortste nacht van het jaar. Speciale “vuurkunstenaars” zijn hiervoor verantwoordelijk. Zij zijn al maanden bezig met de creatieve voorbereidingen. De verwachtingen voor dit jaar zijn opnieuw hooggespannen. In het dal verzamelen zich altijd duizenden toeschouwers om het indrukwekkende schouwspel live mee te maken. www.zugspitzarena.com

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.