>Toeristen GPS maakt folder overbodig

>Gedaan met die onhandige stadsplannetjes waar de wind in speelt telkens je een straat in wil slaan. Gedaan ook met de toeristische folders met droge uitleg over kerken en monumenten. De toekomst is aan de gps-gestuurde mobiele stadsgids. De stadsgids is een realisatie van de VRT, de Vlaamse overheid en de Vlaamse kunststeden. Het toestel werd ontwikkeld door het Limburgse bedrijf Navitell.
Gent, Brugge en Mechelen mogen het ding de komende maanden uittesten. Voor elk van deze steden werd een wandeling uitgestippeld langs de belangrijkste bezienswaardigheden. De VRT zocht archiefbeelden en geluidsfragmenten uit en drie bekende koppen werden bereid gevonden om virtuele gids te spelen: Nic Balthazar voor Gent, Roos Van Acker voor Mechelen en Kurt Defrancq voor Brugge. Lees de test op Nieuwsblad.be

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.