>Veiligheidshesje verplicht in Frankrijk

>>Veiligheidshesje verplicht in Frankrijk 13In Frankrijk is het vanaf 1 juli 2008 verplicht om een reflecterend veiligheidshesje en een gevarendriehoek in de auto te hebben. In veel andere landen is dit al langer het geval. De bestuurder en ook alle inzittenden van de auto moeten het hesje dragen zodra zij bij pech of
een ongeval buiten de auto zijn. De boete in Frankrijk voor het ontbreken van één van de attributen is circa €90,-. Het is niet altijd duidelijk of de verplichtingen om hesjes, gevarendriehoeken, brandblussers en verbandtrommels te hebben ook voor buitenlanders gelden. De ANWB hoort van haar leden dat het ook de plaatselijke politie niet altijd even duidelijk is of de verplichting ook voor de toerist geldt. Met als gevolg oponthoud, onaangename discussies met de politie en uiteindelijk toch vaak een boete. Volgens de toeristenbond kunnen Nederlandse vakantiegangers veel problemen voorkomen door zich te houden aan de regels van het land dat zij bezoeken en zorgen dat de verplichte attributen aanwezig zijn. Daarnaast komt het ook de eigen veiligheid en die van de passagiers ten goede.
Wat zijn de regels in Europa:
Brandblusser: België, Bulgarije, Estland, Griekenland, Letland, Litouwen, Polen, Rusland, Turkije en Wit- Rusland.
Gevarendriehoek: België, Duitsland, Frankrijk, Bulgarije, Italië, Denemarken, Finland, Griekenland, Hongarije, Kroatië, Letland, Macedonië, Oostenrijk, Polen, Luxemburg, Portugal, Roemenië, Rusland, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Turkije, Wit-Rusland, Zwitserland en Zweden
Verbanddoos: België, Estland, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Joegoslavië, Kroatië, Letland, Litouwen, Macedonië, Oostenrijk, Roemenië, Rusland, Slovenië, Slowakije, Tsjechië, Turkije en Wit-Rusland.
Veiligheidsvesten: België, Luxemburg, Oostenrijk, Kroatië, Italië, Slovenië, Hongarije, Spanje, Portugal en Frankrijk.
Bij alle ANWB-winkels zijn reflecterende hesjes verkrijgbaar. Leden betalen €4,95, niet–leden betalen €6,95. Om haar leden zo kort voor de vakantie tegemoet te komen, heeft de ANWB nu een aktiepakket met 2 hesjes en een gevaren driehoek voor €10,00.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.