>Wildsafari’s uit centrum Stockholm

>StockholmImage via WikipediaMet de toegenomen belangstelling voor ecotoerisme is ook de belangstelling voor locaties met extra aandacht voor een duurzame leefomgeving gegroeid. Stockholm is één van die plaatsen. Respect voor de natuur is een kernbegrip in de moderne Zweedse samenleving; dat geldt ook voor de Zweedse hoofdstad. Vorig jaar heeft Reader’s Digest Stockholm al tot ‘ s werelds groenste en meest milieuvriendelijke stad aangewezen. De natuurlijke ligging, de nabijheid van water en de talrijke parken en groene delen, zijn daarbij sterke punten. Maar ook het uitgebreide aanbod van outdoor activiteiten en het Allemansrecht, dat iedereen het recht geeft om in de natuur te gaan en te staan waar men wil, zijn concrete voorbeelden van de Zweedse betrokkenheid bij het leefmilieu. Evenals het schone drinkwater en de internationale inspanningen voor een schone aarde. Een bezoek aan Stockholm geeft een goede indruk van een geciviliseerde stedelijke samenleving met een grote betrokkenheid en verwevenheid met de natuur. Zo is het mogelijk om nog binnen de stadsgrenzen het Zweedse wildleven te ontdekken. STHLM outback organiseert tochten met gidsen waarbij de deelnemers om 20.00 uur in de avond vertrekken voor een wildsafari. De eerste stop is 30 minuten na vertrek in het zuidelijke deel van de gemeente. De gidsen garanderen een totaal ander nachtleven dan bezoekers normaal van een stad verwachten. Salem, Ladvik, Strängnäs en Hölö zijn ideale plekken om wild te bekijken. De wildsafari omvat een prachtige wandeltocht door de bossen met een typisch Zweedse `fika´ oftewel koffiepauze onderweg. Meer informatie over de wildsafari’s: www.sthlmoutback.se/Moose_safariett.html.

Zemanta Pixie

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.