>Zweden "schoonste vakantieland"

>De populariteit van Zweden als vakantieland stijgt snel. Nu al staat Zweden op de achtste plaats op de ranglijst van ´beste vakantielanden ter wereld´. In één jaar tijd is Zweden maar liefst negen plaatsen omhoog gegaan op deze ranglijst. Vooral de aandacht voor het milieu heeft Zweden grote internationale bekendheid gegeven. Zweden is het enige Scandinavische land dat bij de tien populairste vakantielanden hoort. In totaal zijn 130 landen onderzocht op een groot aantal factoren in relatie tot toeristische populariteit. Onder andere gezondheid, veiligheid, infrastructuur, lokale prijzen en culturele aspecten waren doorslaggevend voor de waardering als vakantiebestemming. Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland staan boven aan de lijst, maar op het gebied van aandacht voor het milieu kreeg Zweden een gouden medaille. Het is juist de schone Zweedse natuur die veel toeristen trekt. Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau Nutek, een onderzoek- en ontwikkelingsbureau voor het Zweedse bedrijfsleven. Lees ook de reportage die Elke Dag Vakantie.nl in Zweden maakte

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.