>Zwemwater van prima kwaliteit

>Het is goed gesteld met de kwaliteit van het Nederlandse zwemwater, zo blijkt uit onderzoek van de ANWB Kampioen. De informatievoorziening ter plaatse kan wel wat beter. Op de Vrouwentroost in Aalsmeer en de Kralingse Plas in Rotterdam na, was de kwaliteit zelfs uitstekend te noemen. De aanwezigheid van sanitair verkleint de kans op schadelijke bacteriën. Opvallend genoeg bleek het merendeel van de toiletten ten tijde van het onderzoek van de Kampioen op slot. In het onderzoek komt Strandbad De Witte Vennen in Oostrum als beste locatie naar voren, direct gevolgd door het Rutbeek in Enschede. Engelenmeer in Heusden en Strandbad De Zandmeren-Noord in Kerkdriel, Plathuis in Bourtange en de Ouderkerkerplas in Ouderkerk a/d Amstel staan op respectievelijk de derde, vierde , vijfde en zesde plaats. De Kampioen bezocht in de zomer van 2007 dertig zwemlocaties en beoordeelde er de kwaliteit van het oppervlaktewater aan de hand van monsters, die in een laboratorium werden geanalyseerd. Ook aangrenzende strandjes werden bekeken, evenals de aanwezigheid van toezicht, sanitair en horeca. Bovendien nam de Kampioen in zijn onderzoek mee of de locatie is voorzien van een informatiebord voor bezoekers. Wie is bijvoorbeeld de beheerder van het terrein en gelden er wellicht waarschuwingen voor het betreffende gebied?
De ANWB breidt het onderzoek van de Kampioen uit en bezoekt dit jaar nog eens 200 extra zwemplekken, waarvan de beschikbare voorzieningen door 100 vrijwilligers in kaart worden gebracht.De resultaten hiervan volgen nog voor het einde van dit jaar. De complete Zwemwatertest is te lezen in Kampioen 7/8 en op www.kampioen.nl. (pdf)

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.