>350 km wandelen over Almenweg

>De Salzburger Almzomer staat dit jaar staat in het teken van de traditionele specialiteiten uit SalzburgerLand. Tijdens de 350km lange wandelroute van hut naar hut, de zogenaamde Almenweg, staan de bewoners van de almhutten klaar om de wandelaars te verwennen met hun lokale specialiteiten. De almentocht kan ook individueel gemaakt worden met de GPS via internet. De bergweiden rondom Salzburg zijn een romantische idylle uit vervlogen tijden. Waar eeuwen lang de bergboerinnen hun werk deden, genieten nu wandelaars en natuurliefhebbers van de boerencultuur, de rust en de ruimte. Nergens anders liggen zo veel almhutten zo dicht bij elkaar: meer dan 1.800 bewoonde boerenbedrijven in totaal. Alleen al in het “dal van de almen”, het Großarltal, zijn er 40 hutten en 250km gemarkeerde wandelpaden. Op de 350km lange Salzburger Almenweg wijst de gentiaan de weg. Deze plant behoort tot de meest geliefde, en daarom ook beschermde, planten in de Alpen. Wie zelf een individuele tocht wil opstellen, vindt op de internetsite www.salzburger-almenweg.at alle 31 etappes als 3D-panorama inclusief luchtfoto.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.