>Aanwezigheid Wifi bepaalt vakantiebestemming

>Bijna dertig procent van de notebook-bezitters neemt zijn computer mee op vakantie. Het kunnen blijven doorwerken is daarvoor echter niet de belangrijkste reden. Tijdens de vakantie wordt 1 op de 9 privé-notebooks ingezet voor zakelijke toepassingen. De meest populaire toepassing voor de laptop tijdens deze periode is het opslaan en verwerken van foto’s. Door vijftig procent van de vakantiegangers wordt de laptop vooral gebruikt om foto’s online te zetten of te bekijken. Van de groep die de notebook meeneemt op vakantie zegt 38 procent rekening te houden met de aanwezigheid van een WiFi-netwerk bij het uitzoeken van de vakantiebestemming. Dit zijn de voornaamste conclusies van een Nederlands onderzoek naar het gebruik van notebooks, in opdracht van Packard Bell. (…)Hans Schinkel, directeur van Packard Bell in Nederland: “De niet te stuiten groei van de populariteit van de notebook zie we al langer terug in onze verkoopcijfers, maar nu hebben we ook wat meer inzicht in het privégebruik. De notebook blijkt meer en meer een essentieel onderdeel te vormen van de reisbagage. Dat bij ruim 38 procent van de notebook-bezitters de aanwezigheid van WiFi de keuze van de vakantiebestemming beïnvloedt vonden wij wel verrassend.”

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.