>Aapje geboren in Emmen

>© Foto Dierenpark Emmen/ Rob Doolaard
In het buitenverblijf van de colobus-apen van Dierenpark Emmen heeft Arusha een baby ter wereld gebracht. De groep, die bestaat uit tien apen, telt nu drie jongen. Momella kreeg namelijk al een jong in februari en Manyara eentje in april. Naarmate zo’n aapje ouder wordt, verandert de kleur van zijn vacht en dat is nu prachtig te zien. Een pasgeboren colobus-aap is namelijk spierwit. Na een maand of vier heeft hij de karakeristieke zwart-wit tekening van de volwassen aap. Alle drie de vachtkleuren, – wit, overgangkleur en zwart-wit – zijn nu tegelijk te zien. Colobus-apen zijn apen uit de bosrijke gebieden van Afrika. Hun naam betekent ‘verminkte”. Ze hebben die naam gekregen omdat de duimen aan hun handen ontbreken. Ze kunnen daardoor des te beter van boom naar boom springen. De witte kleur van de pasgeborene, die duidelijk afsteekt tegen de zwarte borst van de moeder, maakt de andere colobus- apen duidelijk dat ze te maken hebben met een moeder met jong. Daar moeten ze dus extra voorzichtig mee zijn wanneer ze zich snel door de bomen bewegen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.