>Bloemeneiland Mainau: unieke plek in themajaar

>MainauImage via WikipediaVoor het themajaar ‘Kastelen, parken en tuinen’ dat Duitsland dit jaar organiseert is het eiland Mainau in het Bodenmeer een fantastisch voorbeeld. Het verenigt alle onderdelen op een perfecte manier. Mainau is in feite een groot hof van Eden, met een mediterrane sfeer. En midden in een zee van schitterende bloemen en kostbare planten ligt als de parel op de kroon een fraai barok kasteel. Groothertog Frederik I van Baden vestigde in 1853 op dit kleinste van de drie eilanden in het Bodenmeer zijn zomerverblijf. Na diens overlijden kwam het eiland in het bezit van zijn dochter Viktoria, koningin van Zweden en daarna van de Zweedse adellijke familie Bernadotte. Graaf Lennart Bernadotte maakte in de jaren dertig van de vorige eeuw een waar paradijs van Mainau en dat is tot op de dag van vandaag nog zo. Het eiland is het hele jaar door van zonsopgang tot zonsondergang te bezoeken. Het slot, de slotkerk, de toren, de rozentuin, het vlinderhuis en het palmenhuis zijn toegankelijk voor het publiek. Voor de kinderen zijn er leuke attracties. Het eiland wordt uitvoerig beschreven in de Nederlandstalige brochure ‘Kastelen, parken en tuinen’.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.