>Europa’s grootste zeehondencentrum

>In de jachthaven Hohe Düne in Rostock-Warnemünde aan de Oostzee in de Duitse deelstaat Mecklenburg-Vorpommern is Europa’s grootste zeehondencentrum geopend. In het nieuwe centrum krijgen aanvankelijk acht mannelijke zeehonden een plekje. Het is de bedoeling dat het aantal later tot ongeveer vijftien wordt uitgebreid. Het drijvende centrum, dat officieel ‘Meeressäuger Forschungs- und Informationszentrum’ heet, bevindt zich op een omgebouwd oud passagiersschip. Het zonnedek van het schip zal dienst gaan doen als observatieplatform voor bezoekers. Het nieuwe centrum moet zowel de wetenschap als het toerisme dienen. Een groep Duitse biologen gaat er onder meer de zintuigwaarneming en de onderwateroriëntatie van de zeehonden langdurig bestuderen. Bezoekers zullen het werk van de onderzoekers in belangrijke mate kunnen volgen. Meer informatie

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.