>Flevoland trots op Przewalskiveulen

>Het Przewalskiveulen dat dit voorjaar het licht zag, moest even wachten op haar naam. Het Flevo-landschap had namelijk een naamwedstrijd uitgeschreven. Maar nu is het dan zo ver. Sarah. Zo gaat het veulen heten. Vijf kinderen van de tussenschoolse opvang van Basisschool de Wingerd in Lelystad zijn de bedenkers van de naam. Maar liefst 107 kinderen bedachten een naam voor het paard. Sarah is het eerste veulen dat geboren is in zeven jaar tijd. In Nederland wordt alleen in Natuurpark Lelystad gefokt met Przewalskipaarden. Dit paard behoort tot één van de voorvaderen van het huispaard. Het is ook het langst nog levende wilde paard. Er op rijden kan niet, daar is het dier te wild voor. Voor meer informatie over de jonge dieren in Natuurpark Lelystad, bezoek de website www.flevolandschap.nl.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.