>Frankrijk trots op industrieel erfgoed

>March 2: Test flight of ConcordeImage via WikipediaOp het gebied van technisch toerisme kunt u enkele hoogwaardige staaltjes van techniek bezoeken in de Midi-Pyreneeën: een airbus A380 in het luchtvaartcentrum bij Toulouse. Of de langste en hoogste tuibrug ter wereld, het viaduct van Millau. Toulouse, geboren onder een gunstig gesternte, werd de startbaan van de postluchtvaart en zijn legendarische piloten (Mermoz, St-Exupéry, …). Later werd de stad ook de bakermat van de Concorde en de raket Ariane, en vervolgens belangrijkste luchtvaartcentrum van Europa met de Airbus. De familie van de Airbus-toestellen, aangevoerd via de A380, krijgt vorm op het terrein van de postluchtvaart in Toulouse. Dit terrein kunt u vandaag de dag bezoeken: de assemblagehal van de A380, het grootste vliegtuig aller tijden. Aan de voet van Concorde nr.1 worden u de technologische geheimen van het supersonische vliegtuig onthuld. Via een bezoek aan boord kunt u de bijzonderheden ontdekken van “serienummer 1”. Daarna richting Concorde nr. 9, “Fox Charlie” van Air France, de laatste Concorde die in Frankrijk gevlogen heeft.
Steeds je grenzen verleggen is iets dat de Midi-Pyrénées bezielt. Dit uit zich ook in het bovengrondse design van het viaduct van Millau, de langste en hoogste tuibrug ter wereld. De grootste pijler is 20 meter hoger dan de Eiffeltoren. Meer informatie

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.