>Londen: Summer in the city

>Kensington High Street from the Earls Court Ro...Image via WikipediaFlaneren door Hyde Park, picknicken in Kensington Gardens of genieten van een openluchtvoorstelling op een zwoele zomerse avond in Regent’s Park, de Londense parken zijn er geknipt voor. De zomermaanden bieden legio mogelijkheden om Londen niet alleen van binnen maar ook van buiten te verkennen. Een van de meest spectaculaire locaties om “al fresco” te dineren zijn de daktuinen van het voormalige warenhuis Derry & Toms aan Kensington High Street. Hoog boven Londen in een oase van rust tussen palmbomen en flamingo’s. Op tal van plaatsen zijn er openluchtbioscopen. Van 31 juli tot 9 augustus vindt bij Somerset House het Summer Screen Festival plaats. Een van de hoogtepunten van de buitenvoorstellingen is een uitvoering van Mozart’s “Le Nozze di Figaro” van het Royal Opera House op een groot scherm buiten op de Piazza van Covent Garden. Liefhebbers van Caribische dans, muziek en carnaval moeten een plaatsje in hun agenda inruimen voor het Notting Hill Carnival, eind augustus.
Huur een fiets en maak een tocht over het pad langs de Theems naar Kew Gardens om er een wandeling door de boomtoppen te maken. Kew bestaat trouwens volgend jaar 250 jaar. En waterliefhebbers kunnen een meerdaagse tocht per kayak over de Theems van Oxford naar Windsor maken. Deze en nog vele tientallen andere ideeën zijn te vinden op de website: www.visitlondon.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.