>Lourdes herdenkt verschijning

>>Lourdes herdenkt verschijning 13Tot 8 december 2008 viert Lourdes het Jubeljaar. In dit jaar worden er diverse festiviteiten georganiseerd die een bezoek aan Lourdes nog interessanter maken. Maar wist u dat de stad door haar ligging ook veel vermaak biedt aan natuurliefhebbers en sportievelingen? De nieuwe website www.lourdes2008.com biedt meer informatie. Lourdes is het meest bezochte pelgrimsoord van de wereld met ongeveer 6 miljoen bezoekers per jaar, uit meer dan 140 verschillende landen. De stad heeft zich in de loop der jaren kunnen aanpassen aan talloze toeristische en geestelijke ontwikkelingen. Met een aanbod van meer dan 230 hotels is Lourdes de stad met het op één na grootste hotelbestand van Frankrijk. In 2008 viert Lourdes de 150e verjaardag van de verschijningen van de Maagd Maria. Tijdens het Jubeljaar worden er feesten, bedevaarten en diverse andere activiteiten georganiseerd.
Naast de vele activiteiten rondom het Jubeljaar biedt Lourdes tal van andere mogelijkheden voor het beleven van een leuke vakantie. Een voorbeeld hiervan is een ritje in de 100 jaar oude kabelbaan die binnen enkele minuten op 1000 meter hoogte is. Wanneer de top bereikt is, kan er een bezoek gebracht worden aan het observatorium dat bereikbaar is via een wandelpad. Het unieke uitzichtterras biedt een vergezicht op 360° over Lourdes, Tarbes, Pau, de vallei van Argelès Gazost en de toppen van de Pyreneeën.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.