>Luchtvaartmuseum wordt theater

>Bezoekers van het Militaire Luchtvaart Museum te Soesterberg kunnen deze zomer genieten van theatervoorstellingen over vliegen in de jaren ’30, heldendaden tijdens de Tweede Wereldoorlog en de geschiedenis van de luchtvaart. Door deel te nemen aan leuke workshops kunnen kinderen deze hele vakantie leren waarom een vliegtuig in de lucht blijft, waarom een vliegtuig harder gaat dan een auto en hoe men in een vliegtuig hoog in de lucht communiceert.
Er valt deze zomer voldoende te beleven in het museum waar de tijd vliegt. Tijdens de voorstelling Bob Salto, neemt het Militaire Luchtvaart Museum u mee terug naar de jaren dertig toen vlieger Bob van Staeveren met zijn Fokker D-21 de meest gewaagde capriolen uithaalde. Hij checkt de bezoekers op hun vliegwaardigheid en verhaalt over vliegtuigen en de luchtvaartromantiek van zijn tijd. In de voorstelling Dutchie maakt vlieger Bob van Staeveren de Duitse inval van 1940 mee. Hij vlucht naar Engeland en wordt daar opgeleid tot Spitfire-vlieger om bij te dragen aan de bevrijding van Nederland. Voor de workshops moeten kinderen vantevoren reserveren. Dit kan via www.militaireluchtvaartmuseum.nl.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.