>Matheid in musea

>The Supremes in 1965. Left to right: Florence ...Image via Wikipedia

Een collectieve zomerslaap overvalt de Nederlandse musea. Welke culturele ondernemer lokt de toerist naar binnen? Als er één lakmoesperiode is voor het cultureel ondernemerschap bij Nederlandse instellingen, dan is dat de zomer. De toeristen staan in rotten van tien te trappelen om vertier. Hotels zijn volgeboekt en het regent pijpestelen. En, waar gaat de toerist dan heen? Naar de ‘aanwinstententoonstelling’ in het Rijksmuseum? De vers uit een beerput opgegraven potscherven in het Amsterdams Historisch? Naar Rotterdam voor een overzicht van het werk van de bij slechts vijf connaisseurs bekende kunstenaar Roy Villevoye? Het zomeraanbod steekt schril af tegen dat in het buitenland. MoMa New York pakt tot 15 september uit met honderddertig werken van Salvador Dalí. Het Victoria&Albert Museum in Londen swingt met een The Supremes-tentoonstelling. Lees het hele verhaal bij De Pers

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.