>Sneeuwwitje populairste van het land

>Langnek figure in Dutch theme park 'Efteling'Image via WikipediaSneeuwwitje en de Zeven Dwergen is het favoriete sprookje van de Nederlanders. In 2004 was dit nog Roodkapje. Dat concluderen het DOC Volksverhaal (Meertens Instituut) en de Efteling vandaag, op de Dag van het Sprookje, in een onderzoek naar sprookjes. Het online-onderzoek werd afgelopen juni gehouden onder 1000 Nederlanders. Met de resultaten van het onderzoek willen de Efteling en het DOC Volksverhaal, als hoeders van het sprookje, meer inzicht in de positie van sprookjes in Nederland geven. Terwijl bij volwassenen de sprookjes Sneeuwwitje, Assepoester en Doornroosje de top drie aanvoeren, is bij de kinderen van de ondervraagde Nederlanders Assepoester favoriet, gevolgd door Sneeuwwitje en Roodkapje. Roodkapje wordt ook door de ondervraagden gezien als het meest typisch Nederlands Sprookje. Uit het onderzoek blijkt verder dat bijna driekwart (74%) van de Nederlanders wel eens een verhaal voorleest. 88% van de ondervraagde Nederlanders geeft aan in het bezit te zijn van sprookjesboeken. Gemiddeld hebben de Nederlanders 7,3 sprookjesboeken in de kast staan. Overigens is het populairste Efteling-sprookje onder de Nederlanders de Indische Waterlelies, gevolgd door Doornroosje en Sneeuwwitje. Langnek en Holle Bolle Gijs zijn zowel bij ouders als kinderen populair, gevolgd door Holle Bolle Gijs, Pardoes en Pardijn.
De resultaten van het onderzoek zijn vandaag in de Efteling bekendgemaakt. Net als voorgaande jaren, viert de Efteling op 7 juli de Dag van het Sprookje. In sprookjes neemt het getal 7 een bijzondere plaats in. Iedereen kent natuurlijk de zeven dwergen van Sneeuwwitje, de zeven Geitjes en de Zeven Mijls Laarzen van de Reus. Reden voor de Efteling om sinds enkele jaren de Dag van het Sprookje te vieren op de zevende van de zevende.
Het Sprookjesbos is tijdens deze dag het feestelijke middelpunt van het park. Gasten kunnen de populaire Sprookjesbosbewoners ontmoeten of een bezoek brengen aan de nieuwe voorstelling van Sprookjesboom in het openlucht theater. Tot slot zet de Efteling de Fakir in de bloemetjes vanwege zijn 50ste verjaardag.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.