>Tuinententoonstelling bij Paleis Het Loo

>Tot en met 28 september 2008 is op Paleis Het Loo in Apeldoorn de tentoonstelling Zwierig binnen de perken te zien, met getekende, gedrukte en geschilderde voorstellingen, daterend uit de periode 1692-2008, waarin de geleidelijke veranderingen van de Boventuin in beeld worden gebracht. In de afgelopen maanden vonden de meest ingrijpende herstelwerkzaamheden plaats sinds de opening van het paleis als museum in 1984. De presentatie Zwierig binnen de perken geeft een overzicht van deze reconstructie. Daarnaast is onder de Colonnades in de tuin een fotopresentatie ingericht met toelichting op de restauratiewerkzaamheden. Bij de presentatie verschijnt een geïllustreerde brochure. Met dit onderwerp sluit Paleis Het Loo aan bij het thema tuin- en landschaps-architectuur dat deze zomer centraal staat tijdens de Internationale Triënnale in Apeldoorn. In de jaren 1977-‘84 zijn bij de restauratie van Het Loo het paleis en de tuin grotendeels in oorspronkelijke staat teruggebracht, maar door de aanwezigheid van een aantal bomen was dit voor het achterste deel van de tuin, de Boventuin, niet tot in detail mogelijk. www.paleishetloo.nl en www.triennale.nl.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.