>Verborgen Engeland ontdekken

>The south west range and round tower of  Belvo...Image via WikipediaEen stukje verborgen Engeland ontdekken? Een nieuwe brochure wil daarbij een handje helpen. Dat “Hidden England”, zoals de brochure heet, wijst je de weg naar een vijftal prachtige, oude historische huizen met hun vaak weelderige tuinen en een schitterend parklandschap. Het aantrekkelijke is bovendien dat als je met zijn tweeën komt, maar voor één hoeft te betalen. Het paspoort naar dit fraaie erfgoed in Northamptonshire, Lincolnshire en Leicestershire omvat Belton House, Belvoir Castle, Burghley House, Grimsthorpe Castle en Rockingham Castle. Een aantal van deze monumentale huizen dienden als decors voor films als Jan Eyre, Pride and Prejudice, The Young Victoria, The Da Vinci Code en The Golden Age. Bovendien liggen bij de reis naar deze historische schoonheden andere bezienswaardigheden voor het grijpen zoals Barnsdale Gardens, aangelegd door de populaire BBC-tuinman Geoff Hamilton, de kathedraal van Peterborough en de stoomtreinen van Nene Valley, onder meer de thuishaven van Thomas, de locomotief uit het beroemde kinderverhaal. Verdere bijzonderheden vind je op www.hiddenengland.org.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.