>Windvaan op nieuw luxe hotel Amsterdam

>Ter gelegenheid van het gereedkomen van het Grand Hotel Amrâth Amsterdam is de opnieuw vergulde windvaan in de vorm van een zeilschip teruggeplaatst. Tevens zijn de vlaggen van de oorspronkelijke scheepvaart-maatschappijen gehesen. Het deluxe vijfsterren hotel omvat 165 kamers en suites. Bij de bouw zijn de authentieke details zoveel mogelijk behouden.
Daarnaast zijn de vlaggen gehesen van de zes scheepvaartmaatschappijen die het Scheepvaarthuis ooit bevolkten. Tot deze scheepvaartmaatschappijen behoren de Koninklijke Nederlandse Stoomboot Maatschappij, de Java – China – Japan – Lijn, de Koninklijke West – Indische Maildienst, de Stoomvaart Maatschappij Nederland, de Koninklijke Pakketvaart Maatschappij en de Nieuwe Rijnvaart Maatschappij. Het plaatsen van de windvaan en het hijsen van de vlaggen vond plaats op het dak van het in 1916 voltooide pand, dat karakteristiek is voor de Amsterdamse School. Ambiance, élégance en raffinement zijn de sleutelwoorden van de 15 hotels van de Amrâth hotelgroep. Deze sterk groeiende Nederlandse keten beschikt met haar karakteristieke vier- en vijfsterrenhotels over 1.200 ruime en comfortabele kamers en biedt met een omzet van 32 miljoen euro werk aan zo’n 450 medewerkers. www.amrathamsterdam.com

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.