>Center Parcs start ‘Nature Deserves a Break’

>Center Parcs neemt voortouw met ‘Nature Deserves a Break’ programma. “De laatste jaren is de maatschappelijke context drastisch veranderd. Het klimaat verandert, natuurlijke bronnen raken uitgeput en natuur wordt schaarser. Toerisme speelt daarin een rol, maar is tegelijkertijd niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij. De noodzaak de toeristische sector te verduurzamen is dus evident. Center Parcs wil daarin een leidende rol spelen met het ‘Nature Deserves a Break Programma” aldus James Mennekens, managing director Center Parcs Europe Group. “Al sinds de oprichting in 1968 is Center Parcs een voortrekker op het gebied van duurzaam ondernemen. Nu duurzaam ondernemen steeds meer maatschappelijke relevantie krijgt, wil Center Parcs de referentie worden voor duurzaamheid in de toeristische industrie.”
Center Parcs – Europees marktleider in korte vakanties – heeft het startsein gegeven voor een ambitieus vernieuwingsprogramma dat onder meer voorziet in de bouw van nieuwe parken, honderden extra cottages in haar bestaande parken in Nederland, Duitsland en Frankrijk en in nieuwe verblijfsvormen, zoals woonboten. Tegelijkertijd lopen er ruim 300 projecten op het gebied van duurzame ontwikkeling. De totale investering in innovatie en verduurzaming van de parken bedraagt meer dan € 500 miljoen.
Om invulling te geven aan haar ambities op het gebied van duurzaam ondernemen investeert
Center Parcs in meer dan 300 maatregelen, gericht op 6 concrete en meetbare doelstellingen:
* Het stimuleren van biodiversiteit in de parken van Center Parcs en daarbuiten
* 20% strikter toepassen van wettelijke richtlijnen voor nieuwe bouwprojecten
* Vermindering van het energieverbruik met 10 procent in 2010
* Verlaging van de CO2-uitstoot met 20 procent in 2020
* Substantiële afname van het waterverbruik en afvalproductie
* Bevorderen van milieubewustzijn onder gasten, medewerkers en leveranciers
In de afgelopen 40 jaar is Center Parcs uitgegroeid tot een internationaal concern met 17 topparken, waarvan 8 in Nederland, 3 in Frankrijk, 4 in Duitsland en 2 in België. Totaal gaat het om 11.264 bungalows/cottages. Ter vergelijking: in 1968, het jaar dat Center Parcs is opgericht, telde Center Parcs slechts 30 bungalows. De parken van Center Parcs worden jaarlijks door ruim 3 miljoen gasten bezocht (12,9 miljoen overnachtingen). Het merendeel van de gasten is Nederlander (40 %).

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.