>Creatieve herfst in Italiaans Tirol

>Wanneer het buiten langzaam frisser wordt en de herfst om de hoek komt kijken, dan is het extra knus in de warme Stube van de Roter Hahn boerderijen in het Italiaanse Zuid-Tirol. Hier kunnen kinderen – en hun ouders – op een leuke en leerzame manier kennismaken met het boerenleven en tevens een onvergetelijke vakantie meemaken.
De filosofie van de Roter Hahn namelijk is om mensen vertrouwd te maken met het boerenleven in Zuid-Tirol en daadwerkelijk mee te helpen op de boerderij, terwijl ze daarnaast genieten van een relaxte vakantie in een mooie, landelijke omgeving.
Creativiteit staat hoog in het vaandel op deze boerderijen, en dan met name met gebruik van natuurlijke materialen. Knutselen met hooi en stro in plaats van uren lang met een computerspelletje in de weer zijn, of vilten figuren maken, waarbij kinderen leren wat de link is tussen vilt en schapenwol, dit zijn activiteiten die de authentieke vakantieboerderijen bieden. Veel ouders zullen verbaasd zijn hoe leuk kinderen het vinden om met behulp van deze natuurlijke materialen en eenvoudige technieken hun eigen hooi-dieren te knutselen of een houtsnijwerk te maken. Dit alles uiteraard onder toeziend oog van de boer en boerin, en de koeien en geiten in de stal. www.roterhahn.it (ook in het Nederlands), Meer informatie Zuid-Tirol: www.suedtirol.info

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.