>Drinkfestival rekent op 20.000 gasten…

>Het East Midlands Food & Drink Festival op 4 en 5 oktober in de marktstad Melton Mobray verwacht dit jaar meer dan 20 duizend bezoekers uit heel Europa. Hiermee vestigt dit jaarlijkse culinaire evenement in het graafschap Leicestershire een nieuw record als het grootste culinaire festival van Engeland. Als locatie is gekozen voor het 16e eeuwse jagershuis Brooksby Hall, net buiten Melton Mowbray. Dit landhuis omgeven door uitgestrekte glooiende gazons en siertuinen, biedt een extra dimensie aan het overdekte festivalterrein van 4.500 vierkante meter met meer dan 200 kramen met producten en demonstraties.
Het festivalthema dit jaar is ‘Diversiteit: Eten en Culturen van de East Midlands’. Naast de oude traditionele lokale delicatessen als Melton Mowbray Pork Pie, Bakewell Pudding en Stilton Cheese, kent de East Midlands een schat aan internationale invloeden door immigranten die zich na de Tweede Wereldoorlog in de regio vestigden. Het festival viert deze diversiteit van voedsel met demonstraties en proeverijen vanuit de verschillende culturen, maar ook met dans, muziek en exposities van kunsten en ambachten.
Het Food and Drink Festival is Engeland’s grootste regionale evenement dat zich richt op eten en drinken. De keuze voor Melton Mowbray als locatie voor het festival is niet toevallig. Dit stadje is al 900 jaar een centrum voor de handel in lokale producten en is tegenwoordig een belangrijke plaats voor veehandel. Melton Mowbray draagt niet voor niets de bijnaam ‘Rural Capital of food and drink’.
De toegang tot het East Midlands Food & Drink Festival bedraagt 10 euro per persoon. Kinderen tot 16 jaar hebben gratis toegang. Melton Mowbray en omgeving biedt tal van mogelijkheden om te overnachten, van luxe landhuishotels en moderne hotelketens tot Bed & Breakfasts bij de boer. Informatie over het festival, het gebied en accommodatie vindt u op www.discovereastmidlands.nl.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.