>Duitser wil goedkoper op reis

>

Het Reformatorisch Dagblad heeft een serie gemaakt over Europeanen op vakantie: “Een Duitser trekt voor zijn vakantie gemiddeld 957 euro per reis uit. Een trip naar het Caraïbisch gebied kost hem drie keer zo veel. Zo’n droomreis duurt dan wel langer: zeventien dagen maar liefst. In eigen land is de Duitser na 10,4 dagen weer terug. Toch schuilt er een gevaar in het steeds minder willen, maar ook kunnen uitgeven voor een vakantie. „Voor een Duitser zijn de vakantieweken de mooiste weken van het jaar”, aldus vrijetijdsonderzoeker prof. dr. Horst Opaschowski. Die weken gaat hij dan toch missen. „Eerst koos men voor kwaliteit, nu kijkt men naar de prijs. Het moet zo goedkoop mogelijk. Daarmee komen de mooiste weken van het jaar wel in gevaar.”

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.