>Expositie luchtvaartschilderijen

>>Expositie luchtvaartschilderijen 13In 2008 bestaat de Club van Nederlandse Luchtvaartschilders (CLNS) 25 jaar. Vanaf vrijdag 26 september 2008 tot en met zondag 8 maart 2009 vindt in dit kader in het Militaire Luchtvaart Museum de jubileumtentoonstelling ’Met Bevlogen Blik’ plaats. Deze omvat een selectie uit het werk van de leden van deze vereniging. De Club van Nederlandse Luchtvaartschilders is in 1983, naar het voorbeeld van het Britse Guild of Aviation Artists, opgericht. Hun oeuvre bestrijkt niet alleen het domein van de militaire luchtvaart, maar ook dat van de burgerluchtvaart. Uiteenlopende technieken, van olieverf op doek tot digital art reproducties, staan borg voor boeiend werk dat zich vooral kenmerkt door een uitgesproken realistisch karakter.
In de expositie zijn schilderijen te zien van tien leden. Het Militaire Luchtvaart Museum is op dinsdag t/m vrijdag geopend van 10.00 uur tot 16.30 uur en op zondag van 12.00 uur tot 16.30 uur geopend. Het museum is gesloten op maandag en zaterdag, Nieuwjaarsdag, eerste paasdag, Koninginnedag, eerste Pinksterdag en beide kerstdagen. De toegang tot het museum is gratis. www.militaireluchtvaartmuseum.nl.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.