>Fietsen door indrukwekkende bergwereld

>>Fietsen door indrukwekkende bergwereld 9De indrukwekkende bergwereld van de Oostenrijkse regio SalzburgerLand biedt ruimte voor diverse sportieve activiteiten zoals fietsen en mountainbiken. De 6.000km fiets- en mountainbikepaden bieden mogelijkheden voor iedereen: zowel professionele als recreatieve fietsers kunnen op een actieve en sportieve manier genieten van de prachtige natuur en cultuur van het SalzburgerLand.
In 2006 was het wereldkampioenschap wielrennen ongetwijfeld hét sportieve evenement dat de aandacht van de hele wereld op Salzburg gericht heeft. Nu kan iedereen in het spoor van de wereldkampioen treden en door het Salzburger Seenland fietsen. Vanaf Salzburg leidt de gemarkeerde route fietsliefhebbers langs de schilderachtige meren van het Salzburger Seenland. De informatiekaart van het Salzburger Seenland geeft het gebied rondom de Trumer Seen en de Wallersee gedetailleerd weer en toont ook de interessantste fietsroutes.
Sinds 2007 verhuren bedrijven Movelo-fietsen in de plaatsjes Waging en Mattsee,. Movelo fietsen zijn fietsen met stille elektromotortjes die de eigen spierkracht ondersteunen en daardoor erg geschikt zijn voor steilere hellingen en langere afstanden. Zonder moeite kan jong en oud van deze fietsroute genieten.
De mooie en hoge bergen van het SalzburgerLand dagen mountainbikers uit voor het avontuur. De fiets & mountainbikeregio Pinzgau is met 137 officiële mountainbikeroutes in alle moeilijkheidsgraden, met een totale lengte van 1.500km en 79.000m hoogteverschil, een uitdaging voor mens en materiaal. Behalve de mountainbikegebieden in de vrije natuur vormen de beroemde Großglockner-route, het BikePark in Leogang of de Adidas Freeride Trail in Hinterglemm een sportieve uitdaging.
Dit jaar is er voor het eerst een mountainbike brochure waarin de 31 mooiste tochten inclusief kaart en doorsnede van de route vermeld staan. Daarnaast worden 23 speciale hotels in alle categorieën gepresenteerd: van viersterrenhotel tot appartement en van berghut tot jeugdhotel. Te bestellen op bike.salzburgerland.com.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.