>Fietsnomade al 10 jaar onderweg

>Meer dan 90.000 kilometer heeft fietsnomade Robbo Johnson (50) uit Wales in zijn benen. Het kunnen er volgens hem ook al 120.000 zijn. Na tien jaar fietsen over de hele wereld raak je de tel een keer kwijt. Johnson begon zijn reis nadat de tipi (indianentent) waarin hij in Wales leefde door vandalen werd vernield.
Ergens tussen Lochem en Zutphen zou hij zijn tent opslaan. Tegen kwart voor zeven duwt een opvallende man met grijs haar in een staart een al even in het oog springende fiets voor zich uit op de Dorpsstraat net buiten Almen. Dat moet Robbo Johnson wel zijn met zijn Long John-bike. En inderdaad, het is hem, nog steeds op zoek naar een slaapplaats.”Ik ben kapot. Vanochtend om zeven uur stapte ik op mijn fiets met driehonderd kilo bagage.” Zijn reisdoel is fietsenwinkel De Kromme Spaak in Amersfoort, om onderdelen voor zijn stalen ros te halen. “Die kan ik alleen in Nederland en Denemarken krijgen.”(…)
Johnson heeft geen persoonlijk doel. “Ik geniet van de vrijheid die ik heb als ik op de fiets zit en de mensen en natuur die op mijn pad komen.”

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.