>Finnair viert feestje

>>Finnair viert feestje 13Finnair, de nationale luchtvaartmaatschappij van Finland, viert dit jaar zijn 85ste verjaardag. Als eerbetoon aan dit feit is een Airbus A319 in de oude huisstijl van een Convair gespoten met de tekst Finnish Airlines op de romp. Convair toestellen werden in de 50-er jaren door Finnair gebruikt op onder meer Amsterdam.
Niet alleen de buitenkant van het toestel is in tijden van weleer gebracht, ook de stewardessen aan boord van het retro toestel gaan in de oorspronkelijke cabine-uniformen gekleed. Op onder meer donderdagochtend 4 september vliegt de Silver Bird – de naam gegeven aan dit toestel – om 08.15 uur vanuit Helsinki naar luchthaven Schiphol om een ander historisch feit te vieren: Finnair onderhoudt dit jaar 60 jaar verbindingen tussen Helsinki en Schiphol. Op de homepage van www.finnair.com kan men via de historische afbeelding doorklikken naar een retro link.
‘Finnair is de op vijf na oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld,’ aldus Finnair Nederland Sales Director Michael Maass. ‘85 jaar geleden zette directeur Bruno Lucander met het oprichten van Areo de basis voor wat is uitgegroeid tot het hedendaagse Finnair.’

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.