>Ga dit weekend vlinders tellen

>De Vlinderstichting en het NIVON organiseren in het weekend van 23 en 24 augustus het Vlinderwandelweekend. Tijdens dit weekend wordt het Pieterpad helemaal gelopen. Tegelijkertijd worden alle vlinders die langs de route vliegen geteld. Het publiek moet daar bij helpen. De wandeling is opgezet als een estafette: het Pieterpad is opgedeeld in 92 etappes (van ongeveer 5 km, wat ongeveer in 1,5 a 2 uur te doen is). Het is de bedoeling dat in dat weekend het hele pad gelopen wordt. Inschrijven is ondanks eerdere berichten vandaag ook nog mogelijk.
Deelnemers zijn vrij om meerdere stukken te lopen dan 1 etappe van 5 km, maar het tellen van vlinders is niet iets dat samen gaat met een etappe van 22 km.
Het Pieterpad loopt van Pieterburen naar de Sint Pietersberg. Als de vlinders in een weekend langs de hele route geteld worden, ontstaat voor De Vlinderstichting een mooi beeld van de vlinders die dat weekend vliegen door heel Nederland. Deze gegevens zijn belangrijk, ze kunnen namelijk gebruikt worden voor bescherming.
www.vlinderwandelweekend.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.