>Gepakt met 41 iPhones op Schiphol

>

Zomertijd op Schiphol is topdrukte voor de douane. „Nee, uw schoonmoeder eet vanavond geen kaas.” In aankomsthal 3 rollen de laatste koffers van een vlucht uit Thailand op de band. De passagiers grijpen snel hun spullen bij elkaar en willen maar één ding: naar huis. Douanemedewerker Louis de Vries houdt een kale man staande. „Heeft u nog iets aan te geven?” Uit de koffer van de man komt even later een oranje voetbalshirtje van het Nederlands elftal. „Nep”, zegt De Vries. „De tong van de leeuw in het logo hangt verkeerd.” (…) Nieuw is de gestegen invoer van met name kleding en elektronica uit de
Verenigde Staten, met dank aan de lage dollarkoers. „Vorige week
troffen we nog iemand met 41 iPhones uit Amerika.” Het gewilde
telefoontje van Apple moet in Nederland, zonder abonnement, rond de 500 euro kosten. In New York is de consument gauw 150 euro minder kwijt. „Trends zien we hier heel snel.” Lees het hele verhaal bij het Reformatorisch Dagblad

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.