>Herfst in Engeland

>De herfstvakantie komt eraan en wat is fijner dan erop uit te gaan met de kinderen, even lekker energie opdoen voor de winter begint. De Engelse East Midlands biedt vermaak voor kinderen van alle leeftijden. Spanning en avontuur in de geschiedenis of in de toekomst. Outdoor, in de schitterende natuur of indoor. Jaarlijks groeit het aantal Nederlanders dat erop uittrekt in de herfstvakantie. Vorig jaar gingen 1,25 miljoen mensen op vakantie, waarvan meer dan de helft naar het buitenland. De East Midlands, het gebied vlak ten noorden van Londen is een waar paradijs voor kinderen. Bezoek bijvoorbeeld het eeuwenoude Sherwood forest in Nottinghamshire, waar Robin Hood zijn hoofdkwartier had. Ontdek hoe deze legendarische bandiet samen met zijn vrolijke bende struikrovers de onderdrukten hielp en uit handen bleef van de sheriff van Nottingham. Vergeet in Sherwood forest niet GoApe Experience te bezoeken. Een parcours van kabelbanen en loopbruggen waarmee je op grote hoogte van boom tot boom slingert en klautert. Drie uur grensverleggend plezier voor 30 euro per persoon. Iets rustiger maar eveneens zeer bijzonder vermaak vindt u in het Salcey Forest in het graafschap Northamptonshire. Dit Koninklijke en voormalige middeleeuwse jagersbos garandeert uitstekende wandelmogelijkheden en biedt volop de mogelijkheid om in het wild levende dieren te zien. Wat u niet mag missen in Salcey Forest is de Treetop Walk. Dit looppad is uitgezet tussen de toppen van de hoogste bomen en biedt u een spectaculair uitzicht op een van de mooiste bossen van de East Midlands.
Voor als het weer niet meezit kent de East Midlands ook tal van binnenactiviteiten. Een bezoek aan het National Space Centre in Leicester voor 50 euro per gezin, is zeer aan te raden. Kinderen zullen versteld staan van de adembenemende ontdekkingreis in de ruimte en de interactieve spellen die dit grootste ruimtevaartpark van Groot Brittannië biedt. De nieuwste attractie is Lunar Base 2025, waar op interactieve wijze het geestelijke en lichamelijke vermogen wordt getest om te overleven in de verre ruimte. En ga mee op een verbluffende drie dimensionale reis naar de ijsmaan Europa. www.discovereastmidlands.nl.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.