>Hooipakkingen en wijnbaden in Zuid-Tirol

>Wellness is hot, maar in Zuid-Tirol is men hier al langer achter. Deze Noord-Italiaanse regio biedt al sinds 100 jaar geneeskrachtige hooibaden aan. Ook voor traditionele behandelingen met appelaroma, wijntherapieën en pijnboomnaalden is Zuid-Tirol de wellness bestemming bij uitstek. Zuid-Tirol, gesitueerd ten noorden van Verona en ten zuiden van Innsbruck, heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een paradijs voor zowel actieve vakantiegangers als levensgenieters. Het prachtige berglandschap, de veelzijdige cultuur en de perfecte weersomstandigheden met gemiddeld 300 zondagen per jaar, temidden van een dramatisch berglandschap, zorgen voor een gegarandeerd stressvrije vakantie. Nieuwe energie kan worden opgedaan met een traditionele wellness behandelingen zoals een hooibad, een appel aromatherapie of een behandeling met wijn.
De helende werking van hooi is al honderd jaar geleden ontdekt op de 2000 meter hoog gelegen Zuid-Tiroler alpenweiden van de Alpe di Siusi/de Seiser Alm (op slechts een half uur rijden van de hoofdstad Bolzano). Hooibaden werden begin vorige eeuw voor het eerst medisch toegepast door Hotel Heubad in het dorpje Siusi, als middel tegen reuma. Tegenwoordig worden de hooibaden ook gebruikt als schoonheidstherapie. In de Vitalis day spa in het stadje Brunico kan een speciaal door dr. Vitalis ontwikkeld appelbad worden genoten (www.apfelbad.com). Dit exclusieve appelbad wordt ook aangeboden door diverse hotels die hiervoor een licensie hebben.
In het Hotel Bad Schörgau in het romantische Val Sarentino/Sarntal worden wellness behandelingen aangeboden met naalden van de dwergpijnboom die men in deze vallei, gelegen ten noorden van Bolzano, veelvuldig vindt (www.trehs.com).
www.suedtirol.info/lowbudget

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.