>Kabouterhuisjes voor Hiltonprijzen

>Mijn dochter (18) reist vandaag met haar vriend af naar de camping bij het Lowlandsfestival bij Biddinghuizen in de polder. Als betrokken/bezorgde* (doorhalen wat niet van toepassing is) vader heb ik me via de site van Lowlands geïnformeerd over onder welke omstandigheden zij de komende drie nachten moet doorbrengen. Nu gaat zij met haar eigen tent en heeft zij voldoende ervaring met kamperen, dus dat komt ongetwijfeld goed. Maar tot mijn verbazing blijkt bij het festivalterrein ook een (voor mij) nieuwe overnachtingsvorm te bestaan.
Het gaat om kleine houten huisjes, Potpad genoemd (zou dat een letterlijke vertaling van pispot zijn?) waar net twee 1 persoonsbedden of een dubbel bed in kunnen staan. Van het formaat speelhuisje waar mijn dochter zich vroeger in de tuin vermaakte, maar dan iets groter. Het gaat om een Engelse uitvinding die in 2004 voor het eerst bij een festival daar gelanceerd werd en daarna kennelijk zo’n succes werd dat er nu met regelmaat een toer langs allerlei andere buitenluchtpopshows gemaakt kan worden. Op zich zien de huisjes er wel lief uit: Een zonnebloem met een zonnepaneel zorgt voor de verlichting binnen en verder kun je er in slapen. Iets beschutter (zowel tegen de elementen als de decibels) dan in een tent. Maar het blijkt een echt “knibbel knabbel knuisje, wie stopt er centjes in mijn knuistje”-huisje te zijn. Op de site van de verhuurder staan de prijzen voor drie nachten slapen op de camping bij Lowlands: 380 euro! Voor dat geld mag je er minstens een speelkleed van cashmere en een Bob de Bouwer-drinkbeker met champagne bij hebben! www.podpads.com

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.