>Kampioen vol september-tips

>In het septembernummer van de ANWB-Kampioen staan weer veel tips voor dingen om te doen in de komende maand. Ze komen hieronder aan bod. Even samen het blad doorbladeren op reisnieuws en nuttige informatie:

  1. Een lezer adviseert de camping Gronninghoved Strand in Sjolund (maar dan met Deense 0’s): ‘Mooie rustige camping met ruime plaatsen’.
  2. Fotograaf Jurjen Drenth heeft schitterende foto’s gemaakt van Ameland en tipt www.amelandermusea.nl. Lees de reportage die Elke Dag Vakantie.nl van Ameland heeft gemaakt.
  3. En dan de september tips, van 12 t/m 21 september is het Film by the Sea Festival in Vlissingen; Tijdens de fortenmaand opent een groot aantal forten in Noord-Holland, Utrecht en Gelderland de poorten en het blijkt ook de groene maand te zijn met allerlei buitenactiviteiten in heel Nederland. En 13 en 14 september is het Open Monumentendag.
  4. In de koopjessector: Muggenvrije sokken, de Bugsox Adventure, die geïmpregneerd zijn met insectenwerend middel: www.careplus.nl – Verder blijkt Puch, ja die van de brommers, nu fietsen te maken, die overigens veel weghebben van het voertuig van vroeger.
  5. Kampioen maakte een reportage over Glasgow onder de kop “Hip & Hot”, maar het gaat vooral over wat je daar kunt kopen. Ze adviseren o.a. Ashton Lane “Het feestelijkse straatje van Glasgow. De voormalige sloppenpandjes zijn omgetoverd tot leuk geprijsde eettentjes”. Verder als links: www.glasgowmuseums.com, www.crmsociety.com en www.seeglasgow.com.
  6. De Kampioen interviewt Joris Linssen (Utrecht, geb. 28 jan 1966) van het programma Hello Goodbye: “Schiphol heeft voor veel mensen iets magisch. Geldt dat ook voor jou? Jazeker. Ook al ben ik er nu al vele tientallen keren geweest, ik krijg nog altijd een apart gevoel als ik op de roltrap sta en de centrale hal betreed. Daar voel je elke keer weer die zindering. Het is geen buitenland, maar ook niet thuis. Het zit er echt tussenin. Heerlijk“.
  7. “Wie nog altijd denkt dat Polen een grauw en sfeerloos land is moet nodig naar Krakau. Je vindt er alles wat je verwacht van een geslaagde stedentrip”, schrijft de ANWB met tien tips (gaat in de knipselmap van de redactie). De links: www.wawel.krakow.pl, www.crazyguides.com, www.centralwings.com (voor 40 euro een enkele reis per vliegtuig van Amsterdam naar Krakau), www.krakow-tourism.com en www.polen.travel
  8. Even een kijkje nemen bij de vakantie van een gezin uit Breda, die verblijven in Collendoorn. Wat doen ze daar: www.ponyparkcity.nl, www.slagharen.nl, www.museum.nl, www.planetron.nl, www.taman-indonesia.nl
  9. Ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan wordt op 14 september een landelijke wandeldag gehouden. Er kan 5, 10 of 15 km gewandeld worden. Er zijn 12 wandelingen verspreid over het land. Meer informatie: www.anwb.nl/wandeldag
  10. Van 17 tot en met 21 september is in de Jaarbeurs Utrecht de 50plusbeurs waar ANWB-leden met 6 euro korting naar toe kunnen. Meer reislinks zijn te vinden op www.vakantie100.nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.