>Kinderprogramma in Geldmuseum

>Het Geldmuseum in Utrecht heeft in de zomerperiode een activiteitenprogramma gericht op kinderen in de leeftijd van 6 t/m 11 jaar. Maar natuurlijk zijn ook kinderen met een andere leeftijd welkom. Het programma omvat de volgende activiteiten: De Goudzoeker, Een speurtocht waarin kinderen van alles ontdekken over het Geldmuseum en het bijzondere gebouw. Lukt het de kinderen om de kluis te vinden? Schatkist vol verhalen, Elke dinsdag, woensdag en donderdag (om 13.30 en om 15.00 uur) worden er leuke, mooie, gekke en bijzondere verhalen en sprookjes over geld voorgelezen uit de schatkist. Op een leuke plek in het museum en bij mooi weer buiten. Knutselhoek, Elke dag kunnen kinderen terecht in de knutselhoek: er zijn kleurplaten en kinderen kunnen hun eigen bankbiljet maken. Gouden Berg, Vanaf de Gouden Berg kan het muntproductieproces live worden aanschouwd. Een geldgids vertelt daar dan een spannend verhaal bij. Ook kunnen kinderen hier ontdekken hoe zij een echt(e) van een vals(e) bankbiljet of een munt kunnen onderscheiden. Alle activiteiten kunnen gratis door de kinderen bezocht worden. Bovendien krijgt elk kind dat het museum bezoekt, een chocoladeverrassing cadeau. Het programma loopt t/m 31 augustus. Het museum is tijdens schoolvakanties ook op maandagen van 12.00 -17.00 uur geopend. Informatie: Geldmuseum, Leidseweg 90, 3531 BG Utrecht, www.geldmuseum.nl

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.