>Koningin onthult beeldenroute

>Koningin Beatrix onthult dinsdagmiddag 23 september in Schoonoord het eerste beeld ‘Reuzenstoelen’ in de nieuwe beeldenroute Dorpsgezichten. Deze route is een uitbreiding van de kunst- en natuurwandelingen die sinds 2005 in het Staatsbos bij Schoonoord worden georganiseerd door de Stichting Natuurkunst Drenthe. Het thema is ‘kunstige archeologie’. Na de onthulling zal Hare Majesteit de kunst- en natuurwandeling van dit jaar maken. Sinds 2005 worden de beelden jaarlijks ter plekke gemaakt door nationale en internationale kunstenaars. In eerste instantie ging het om tijdelijke projecten. Later bleek dat de sculpturen de tand destijds goed konden doorstaan en geschikt zijn om een permanente plaats te krijgen buiten het natuurterrein. Met medewerking van de bevolking is Dorpsgezichten ontstaan. De beelden worden te zijner tijd geplaatst in de kernen van Schoonoord, Wezuperbrug, Wezup, Zweeloo, Aalden, Meppen, Oosterhesselen en Gees. www.natuurkunstdrenthe.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.