>Leven midden in de Scandinavische natuur

>De aandacht voor ecotoerisme is duidelijk in de lift. In Zweden is veel aandacht voor deze groeiende tak van toerisme. Begin van de zomer zijn er vier nieuwe reisaanbieders bijgekomen die in totaal tien nieuwe reisproducten aanbieden met de kwaliteitsaanduiding van ‘Naturens Bästa’ (Natures Best). Binnen de organisatie ‘Natures best’ is daarmee het totale aanbod gekomen op meer dan 250 verschillende reisproducten van zo’n 75 verschillende aanbieders. Het aanbod van deze vorm van toerisme is erg breed. Aandacht voor de natuur, kleinschaligheid en respect voor de omgeving staan voorop. Veel activiteiten worden aangepast aan de seizoenen. Zo zijn er in de herfst en nazomer diverse activiteiten die juist in dat jaargetijde actueel zijn, zoals het kijken naar wild of het verzamelen van paddestoelen en bessen. Maar ook meer actieve items zijn mogelijk zoals raften in snelstromende rivieren, schaatsen over dun ijs of klimmen over ijsrotsen. Bij alle reizen staat een deskundige begeleiding voorop: de aanbieders kennen de omgeving goed en zijn zeer gedreven en bedreven om mensen op plaatsen te brengen, waar je zonder deze begeleiding en ondersteuning nooit zou komen. Liever wat minder actief? Dat kan ook. Er zijn zelfs kluizenaarsweekenden. Meer informatie: www.naturensbasta.se, www.naturskyddsforeningen.se en www.ekoturism.org

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.