>Muziekfestival Woodstock aan de Maas

>Drie dagen lang, op 29, 30 en 31 augustus, kunnen bezoekers van het festival Woodstock aan de Maas genieten van de muziek van de helden uit de jaren zestig. Het muziekspektakel wordt gehouden op het nieuwe festivalterrein De Heerlijkheid aan de Herikweg in de Rotterdamse deelgemeente Hoogvliet. Een driedaags muziekfestival vol love, peace and happiness!
De organisatie heeft ervoor gekozen om het programma van het originele spraakmakende Amerikaanse Woodstock-festival uit 1969 te volgen. Omdat de originele bands in bijna honderd procent van de gevallen niet meer bestaan zijn tientallen tributebands, de meeste komen uit Nederland, gecontracteerd. Zij brengen een ode aan de muziek die de wereld heeft veranderd.
Dat dit festival juist in Rotterdam wordt gehouden heeft een reden. “Wij borduren ook een beetje voort op het Holland Pop Festival, een driedaags popfestival in1970 in het Kralingse Bos te Rotterdam”, zeggen Wim de Neef en Willem Vat van Culture Promotions, de stichting die de organisatie op zich heeft genomen. “Dit muzikale evenement is de geschiedenis ingegaan als het Europese antwoord op het Amerikaanse Woodstockfestival. Ondanks de regen kwamen er volgens schattingen zo ’n 100.000 mensen op af.”
Willem Vat en zijn medewerkers hoefden niet lang te zoeken naar bands. “Er bleken namelijk al veel bands in Nederland te bestaan die een tribute brengen aan deze artiesten van weleer. Denk aan Janis Joplin, Joe Cocker, Santana, The Who, Ten Years After en Jimi Hendrix. Veel bandleden hebben die periode bewust meegemaakt, anderen zijn zo geïnspireerd geraakt dat ze het fijn vinden deze muziek te kunnen spelen.”
Het festival Woodstock aan de Maas duurt drie dagen en mag om veiligheidsredenen slechts 7000 bezoekers per dag toelaten. Tevens mogen de kaarten alleen in de voorverkoop worden aangeboden omdat de lokale overheden een ongecontroleerde toeloop van bezoekers absoluut willen voorkomen.
De toegangsprijzen zijn: voor een passe-partout voor drie dagen 69 euro (in de geest van Woodstock 1969). Dagkaarten kosten op vrijdag 25, op zaterdag 30 en op zondag ook 30 euro. Toegangskaarten zijn alleen in de voorverkoop verkrijgbaar via de website of bij 400 Primera winkels in heel Nederland. www.woodstockaandemaas.nl.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.