>Peiling bezoek NH-toeristische trekkers

>Lighthouse Image via WikipediaVoor het eerst zal een uitgebreid onderzoek plaatsvinden onder bezoekers van Noord-Hollandse toeristische trekpleisters. Op 18 locaties zullen bezoekers worden benaderd. Het onderzoek loopt tot eind oktober. Het is de eerste keer dat zo’n groot bezoekersonderzoek wordt gedaan in Noord-Holland. Het onderzoek is een samenwerkingsverband tussen Toerisme Noord-Holland, Provincie Noord Holland en het Amsterdams Toerisme & Congres Bureau (ATCB).
Het bezoekersonderzoek heeft drie doelstellingen: het beter leren kennen van de bezoeker en zijn gedrag, het analyseren van trends en vaststellen wat toerisme bijdraagt aan de provinciale economie in termen van inkomsten en banen. De verzamelde informatie wordt gebruikt voor het maken van een sterkte/zwakte analyse van het Noord-Hollandse toerisme. De aanbevelingen uit de analyse kunnen gebruikt worden door lokale en regionale bestuurders en het bedrijfsleven om de dienstverlening op het toeristisch gebied te verbeteren en daarmee de concurrentiepositie te versterken. Naar schatting 4.800 bezoekers zullen worden benaderd voor een interview van zo’n 15 minuten. De interviews worden afgenomen in /nabij de volgende plaatsen: Alkmaar, Bergen aan Zee, Callantsoog, Den Helder, Edam, Egmond aan Zee, Enkhuizen, Haarlem, Hoorn, Marken, Medemblik, Muiden, Monnickendam, Naarden, Texel, Velsen/IJmuiden aan Zee, Volendam en Zandvoort. www.atcb.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.