>Singapore Airlines moderniseert controle

>Singapore Airlines (SIA) is de eerste luchtvaartmaatschappij die Automatische Documenten Controle introduceert op Singapore Changi Airport. Gezamelijk ontwikkeld door 11 experts van de bij Star Alliance aangesloten luchtvaartmaatschappijen, vereenvoudigt dit systeem de controle van de vereiste reisdocumenten. Het Automatische Documenten Controle systeem controleert alle reisgerelateerde condities/regels die gelden voor de landen welke in het reisschema van de passagier voorkomen en elimineert de tijdrovende- en handmatige controles door check-in personeel. Tot op heden bieden passagiers hun reisdocumenten aan en het check-in personeel controleert handmatig of de passagiers de reisdocumenten en visa voor de betreffende bestemming(en) op orde hebben. Dit is noodzakelijk omdat passagiers zonder de vereiste documenten bij aankomst de toegang tot het land van bestemming geweigerd kan worden. Het Automatische Documenten Controle systeem controleert de reisdocumenten van de passagier en antwoordt het check-in personeel met een duidelijk JA of NEE of de passagier in het bezit is van alle vereiste reisdocumenten. Reisadviezen en voorwaarden die gelden voor het betreffende land worden gepresenteerd op het scherm in een makkelijk te begrijpen formaat en geeft advies op maat aan de passagiers. Dit wordt mogelijk gemaakt door middel van een zeer uitgebreide database waarin alle reisgerelateerde regels voor elk land zijn ingevoerd. Niettemin dienen passagiers zich nog steeds te verzekeren van de correcte reisdocumenten voordat zij op reis gaan. Singapore Airlines is de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld die het Automatische Documenten Controle systeem invoert. Andere Star Alliance luchtvaartmaatschappijen zullen dit systeem op een later tijdstip introduceren.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.