>Toerisme Israël groeit

>Het toerisme naar Israël blijft toenemen; in het eerste halve jaar van 2008 hebben 1,5 miljoen reizigers Israël bezocht. Dat is 45% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het aantal reizigers vanuit Nederland laat een zelfde stijging zien. In de eerste helft van 2008 zijn 28.500 Nederlanders naar Israël op reis gegaan, dat is 45% meer dan afgelopen jaar. Het Israëlisch Centraal Bureau voor Statistiek meldde eveneens een toename van het aantal bezoekers dat per vliegtuig naar Israël reisde. Tussen januari en juni van dit jaar waren dat in totaal één miljoen personen; dat is een groei van 28% ten opzichte van dezelfde periode in 2007. Ruim 22.700 vakantiegangers vlogen direct naar Eilat, 17% meer als de eerste helft van vorig jaar. De cijfers zijn afkomstig van het Israëlisch Centraal Bureau voor Statistiek en het Ministerie van Toerisme in Israël. Op basis van deze gegevens verwacht Director General van het Ministerie van Toerisme Shaul Tzemach dat er dit jaar zo’n 2,8 miljoen bezoekers naar Israël zullen komen.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.