>Vakantiegangers stoppen te weinig onderweg

>Met de auto veilig en uitgerust op je vakantiebestemming aankomen? Dan geldt: ‘Twee uur rijden, kwartiertje rust’. Uit online onderzoek van Belvilla blijkt dat bijna de helft van de vakantiegangers zich onderweg naar de vakantie niet aan deze vuistregel houdt. Belvilla, marktleider in de verhuur van vakantiehuizen, heeft onderzocht hoe de Nederlandse vakantieganger omgaat met de aanbevolen rusttijden. Wat blijkt: bijna de helft van de vakantiegangers neemt onderweg niet voldoende rust. Men pauzeert niet vaker dan om de drie of vier uur rijden. Op de vraag waarom niet al na twee uur wordt gestopt, geeft ruim 40 procent van de respondenten aan fit genoeg te zijn om door te rijden. 27 procent wil gewoon zo snel mogelijk op de plaats bestemming zijn en 20 procent rijdt liever door zolang de kinderen (nog) niet vervelend zijn. Dagmar Ypenberg-Moonen, Marketing Manager van Belvilla, over de uitkomst: “Vakantiegangers beseffen (nog) niet voldoende wat de gevolgen zijn van vermoeidheid achter het stuur door te lang doorrijden. Initiatieven als de recent gelanceerde ‘Word geen slaaprijder’-campagne om hierover bewustzijn te creëren, steunen wij dan ook van harte. Wij vinden het erg belangrijk dat onze klanten veilig aankomen op hun vakantiebestemming.”

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.